Кандидатстваме по програма Трансгранично сътрудничество за изложбен център в Плевен
Кандидатстваме по програма Трансгранично сътрудничество за изложбен център в Плевен / netinfo

В рамките на следващите три месеца да се изготви работен проект за изложбен център в Плевен, с който да се кандидатства за финансиране от   1 млн. 500 хил. евро по програма Трансгранично сътрудничество. Това стана ясно на среща между областния управител Цветко Цветков и президента на римското Аркинг студио инж. Андреа Бианко.

Проектът да се изработи съвместно между италианското студио и авторът на идейния проект за изложбен център арх. Георги Кочков, настоя губернаторът и припомни, че идейният проект вече е подписан от общината. Изграждането на изложбен център е пример за публично - частно партньорство в Плевен, тъй като правото на строеж ще получи частна фирма, включително това може да е " Партнерс експо", а терена от 6 декара край недовършената спортна зала се осигурява от държавата, каза областният управител Цветков.

Изложбеният център ще задоволи една обществена потребност, но също ще постави и началото на първия етап от довършителните работи по спортната зала в началото на парк " Кайлъка", добави той. По идеен проект общата разгърната площ на изложбения център е 3 000 кв.м с две експозиционни зали и триетажно високо тяло.

В случай, че до септември проектът бъде одобрен за финансиране по ТГС, финализирането на строителните работи и пуска на обекта може да се очаква до година.