Какво пише в Посредник на 4 ноември
Какво пише в Посредник на 4 ноември / netinfo
“Ученическите униформи – индивидуалност или обезличаване?” Това е въпросът, по който са дебатирали осмокласници от Езиковата гиназия в Плевен. Дебатите по актуални теми са част от свободноизбираемата подготовка на учениците, научаваме от първа страница на вестник “Посредник” днес.

Посланикът на Швейцария у нас - НП Томас Филер е гостувал в Плевен. По време на посещението си той се е срещнал с кмета Найден Зеленогорски и част от общинската администрация. Обсъдени са, освен добри практики в местното самоуправление в Швейцария, и възможности за установяване на контакти между швейцарски град и Плевен.

Въпреки високите за сезона температури, природата си знае работата и есенният листопад е в ход. Фоторепортерът на вестник “Посредник” Юрий Конов е запечатал на снимка, поместена на втора страница, част от родния градски пейзаж. Работниците по чистота почистват падналата шума, интересното е, че го правят не рано сутрин, а когато хората вече са излезли по работа или на разходка.

Тази седмица ще се гледа за пореден път делото срещу 69-годишният екс- шеф на “Плама” Евангелос Барутас. Делото срещу него се води задочно, защото той не е в България от години. Гръцкият гражданин е подсъдим за неплатени данъци от трудови доходи.

Нова комисия се заема с процедурата за избор на омбудсман, пише на 3 страница в “Посредник”. На последната си сесия Общинския съвет реши председател на комисията да е Милка Цветанова. Новоучредената структура ще трябва да разгледа детайлно внесените предложения и да подготви предложения за промени в правилника за организацията и дейността на обществения посредник в Плевен. Досега предложението за избор на омбудсман в града се проваля два пъти.

Община Никопол вече може да се похвали, че ще има основно ремонтирана сграда, за това информира кметът на града д-р Валерий Желязков. Общо 50 000 лв. ще бъдат похарчени за ремонта.

В Плевен вчера стартира информационна кампания “Близо до теб”, организирана от ТД “Гражданска защита”. Чрез нея се цели предоставянето на равни възможности за интеграция и обучение за защита при бедствия на хора с увреждания или с хронични заболявания.