Изслушват пледоариите по делото Зелов-следствието приключи, очаква се решение
Изслушват пледоариите по делото Зелов-следствието приключи, очаква се решение / dariknews.archive

С изслушване на съдебните прения между страните, днес в Плевен продължава делото срещу бившия зам.-кмет на общината Алексей Зелов. Заседанието е на 17 февруари от 10:00 часа при закрити врати. След като страните по казуса кажат в съдебната зала последната си дума, се очаква и съдебното решение.

В последните две заседания по делото в края на януари, в Окръжен съд - Плевен бяха разпитани част от свидетелите, сред които бе и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Изслушано беше и заключението по назначената физикохимична експертиза и веществените доказателства, събрани чрез СРС-та. Подсъдимият Алексей Зелов също даде обяснения по повдигнатото му обвинение, с което на практика приключи съдебното следствие.

Обвинението, повдигнато срещу Алексей Зелов от Софийска градска прокуратура е за това, че през периода от началото на април до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал 10% от сума по три фактури, издадени от търговско дружество „П.-И."ООД. Въз основа на тези три документа е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000,00 лева към търговското дружество, като поисканите от Зелов пари за това били 4 000 лв., се посочва в обвинителния акт.