Избраха бизнесмен и инвеститор на годината
Избраха бизнесмен и инвеститор на годината / снимки: Яна Дамянова

Бизнесмен на годината Плевен 2010 е фирма "Корус билдинг системс България". Това стана ясно по време на коледния благотворителен бал-конкурс "Бизнесмен на годината", който се проведе на 16 декември. Градоначалникът Найден Зеленогорски връчи на победителите и статуетка "Надежда".

Избраха бизнесмен и инвеститор на годината
netinfo

Наградата "Инвеститор на годината" отиде при фирма "Кауфланд България", която за тази година е направила инвестиция от 20 млн. лв. и е разкрила 140 работни места, след като в града беше открит втори магазин от веригата. Те бяха удостоени и със статуетка "Устрем".

Избраха бизнесмен и инвеститор на годината
netinfo

На официалната церемония бяха отличени и най-добрите фирми в отделните браншове. В отрасъл "Строителство" отличие получи фирма "Милкана", в отрасъл "Търговия" грамотата отиде при фирма "Флоримонт". На МБАЛ "Св. Панталеймон" беше връчена награда в отрасъл "Услуги". С грамота за уникален проект е отличена фирма "Скай парк", а отличието за фирма с обществена значимост беше присъдено на "Пауър инженеринг". За реализацията на износ и престиж на международния пазар, с конкуренцията в групата се пребори фирма "Унипос".

Специална награда беше връчена от името на Браншовата бизнес камара на фирма "Стройпродукт". Тя е за изключителен принос в обновявянето на търговските обекти за продажба на цветя в града.

На благотворителния бал бяха събрани и 12 150 лв., които ще отидат във фонд за подпомагане на даровити деца. За забавлението на гостите в залата се погрижиха актьорът Краси Радков, Маргарита Хранова, група "Ефект, момичетата от националния отбор по художествена гимнастика с ръководител Илиана Раева. Талантливи плевенски деца също участваха в програмата със свои изпълнения.