/ Dariknews.bg
Изборният ден в община Плевен приключи, гласували са около 50 000 избиратели. Това съобщи Ярослав Димитров - председател на Общинската избирателна комисия, предава БТА.

Той уточни, че по предварителни данни избирателната активност е около 44 на сто. В ОИК-Плевен не са постъпили сериозни сигнали и жалби за нарушения в изборния ден, допълни Димитров.

Той поясни, че според него изборите са преминали спокойно. Неговите очаквания са първите междинни резултати от преброяването на гласовете да бъда ясни около 23.00 часа.

Движението в центъра на Плевен вече е ограничено в очакване на СИК с чувалите и изборните книжа, които ще се обработват в общината. Спирането и паркирането на МПС в центъра е забранено от 20.00 часа днес до 08.00 ч. на 28 октомври.

В забранените участъци се разрешава влизането, спирането, паркирането и престоя на МПС, обслужващи ОИК, СИК, Областна администрация, Общината, "Информационно обслужване", специализираните автомобили на полицията и пожарната, както и на "Тролейбусен транспорт".
БТА