1
1 / obshtina levski
На16-ти май в село Българене община Левски се проведе зоновия финал по хандбал за юноши до 14 години на зона „Мизия“. До финалния сблъсък от общо девет отбора достигнаха тези на ХК“НОВЕ“ гр. Свищов, ХК “Полюс-ТМ“ гр. Плевен, ХК “Чардафон“  гр. Габрово и домакина на проявата ХК „Левски от гр. Левски.
След победи над отборите от гр. Свищов с 18:16 , гр. Плевен с 16:14 и убедителна победа над състезателите от гр. Габрово с 26:16, състезателите от гр. Левски грабнаха зоновата купа и придобиха правото на участие в Държавния финал, който ще се състои в гр. Габрово от 20-ти до 23-ти юни. Отборите бяха изключително равностойни и срещите оспорвани, но нашия отбор прояви по-добра психика от връстниците си и заслужено спечелиха трофея. Призови награди получиха Иван Петков от ХК“Полюс“ – за голмайстор, Динислав Танев от ХК “Чардафон“  - за най-добър вратар и Благовест Панков от ХК“Левски“ за най-полезен състезател.

1
obshtina levski

 Наградите бяха връчени лично от г-жа Любка Александрова – Кмет на Община Левски, която присъства на щастливото за нас събитие.
            Това е първата спортна проява провела се в спортна зала „Христо Ботев“ с. Българене след големият основен ремонт. Щастливи сме и сме благодарни за ремонта и се радваме, че първата спортна проява протекла там завърши с  грандиозен успех за клуба.
            Г-н Симеон Съев – зонален секретар на зона „Мизия“ гр. Плевен връчи благодарствена грамота на г-жа Александрова във връзка с възстановяването на залата.
            Седмица по-рано момчетата до 12 години заеха второ място на зоновия финал, проведен в гр. Горна Оряховица и придобиха право на участие в Държавния финал за тази възраст, който ще се проведе от 14-ти до 16.06.2019 г. в гр. Поморие.
            Надяваме се, че с тези успехи нашите момчета оправдаха огромните средства за ремонта и си спечелиха правото да имат една нормална зала за провеждане на състезания и тренировки, като всички клубове. 
            Отбор на победителите: Даниел Дончев и Борислав Пенев/вратари/,Росен Рачев, Милен Христов, Александър Кючуков, Габриел Мандов, Радостин Белчев, Благовест Панков, Ерик Караджов, Ален Петров, Свитлин Гаврилов, Цветомир Дюкенджиев и Йоан Мартинчев.
            Треньори: Антоанета Кирова и Георги Христов”.

1
obshtina levski