Горещи емоции очакват зрителите на мотопистата в Долна Митрополия
Горещи емоции очакват зрителите на мотопистата в Долна Митрополия / bfm.bg

На 14 и 15 юни на мотопистата в Долна Митрополия ще се проведе Втори кръг от Европейския шампионат по СуперМото и третият кръг от източноевропейския шампионат на писта, както и Националният шампионат по автомобилизъм на писта /затворен маршрут/.

От българската федерация по мотоциклетизъм информираха, че този път пистата в летищен комплекс „Долна Митрополия" ще предложи на състезателите нова конфигурация, съдържаща 11 леви и 11 десни завоя, от които 70% по пистата за мотоциклетите и 30% по пистата за СуперМото.

„Благодарен съм на Българската федерация по Мотоциклетизъм, защото благодарение на хората от федерацията, зрителите в Плевен ще могат да видят и най-добрите ни състезатели по автомобилизъм. По време на мотоциклетните надпревари ще проведем и 2-я кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта - затворен маршрут. Уверен съм, че в бъдеще ще развием отличната съвместна работа и тепърва ще реализираме успешни проекти заедно", коментира новоизбраният председател на БФ по Автомобилизъм Владимир Илиев.