Г.Константинов: Няма причина или болка, която да ме спре да се върна в Плевен
Г.Константинов: Няма причина или болка, която да ме спре да се върна в Плевен / archive.dariknews

На 31 октомври в читалнята на библиотеката в читалище "Съгласие"се проведе литературен следобед, посветен на празника на будителите и 70-я юбилей на големия поет и писател Георги Константинов.
Това беше една среща на три поколения - ученици от ІІІ клас на ОУ"Йордан Йовков", настоящи преподаватели, както и бъдещи учители - студенти от педагогическия колеж с писателя, който е и изучаван автор в програмата на началния курс.

По думите на секретаря на читалище "Съгласие" Маргарита Лазарова, инициатор на тази среща не са възрастните, а са децата, които се бяха подготвили специално за да разговарят с писателя.

ГКонстантинов Няма причина или болка която да ме спре да се върна в Плевен
netinfo

"Нашето гнездо е Плевен и аз, подобно на птиците, които есента отлитат на юг, но после се връщат в гнездата си, се връщам в моето родно плевенско гнездо", каза на децата писателят Георги Константинов, който дойде в родния си град Плевен, за да се срещне със своите събратя и сестри по перо, по случай празника на дружеството на писателите в Плевен.

ГКонстантинов Няма причина или болка която да ме спре да се върна в Плевен
netinfo

Георги Константинов сподели с децата, че в библиотеката на читалище "Съгласие" за пръв път е видял жив писател, когато е бил много малък.

"Няма причина или болка, която да ме спре да се върна в Плевен, когато съм обещал", каза писателят и обясни, че всяко негово идване тук е голямо емоционално преживяване, не само защото се връща години назад в спомените си, а и защото всеки път среща и нови хора, подобно на тази среща с децата от училище ОУ"Йордан Йовков", които са част от стотиците читатели на книгата му "Приключенията на Туфо рижия пират", отпечатана в почти 400 хиляден тираж. Книгата е преведена също и в много държави като Франция, Германия, Полша, Казахстан, Русия.

ГКонстантинов Няма причина или болка която да ме спре да се върна в Плевен
netinfo

Децата прочетоха и някои от любимите си стихотворения от Георги Константинов.