Две ателиета отвориха врати в НУХристо Ботев
Две ателиета отвориха врати в НУХристо Ботев / archive.dariknews

За втора поредна година учениците от НУ „Христо Ботев", Плевен и техните родители се включват активно в дейностите по проект на МОН „NELLII" - Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот.

Проектът има за цел да популяризира разнообразните форми, възможности и ползи от ученето за хората от всички възрасти. На 30 и 31 октомври в НУ „Христо Ботев" отвориха врати две ателиета: „Природата - безценен дар" и чуждоезиково ателие „Хелоуин".

Учениците от втори клас, техните класни ръководители Севдалина Стоянова, Наташа Тодорова, Весела Йотова, Нели Цветанова и родители се включиха в ателие „Природата - безценен дар".
Съвместните занимания предизвикаха интерес и желанието да се научи нещо ново и полезно за това, как непреработени отпадъците могат да се използват в определени ситуации в живота. Родители и деца опитаха уменията си в направата на костюми и аксесоари от събраните отпадъци. С тях малките ученици дефилираха пред публиката.

Всички посетители бяха впечатлени от красотата и естетиката, които се крият в различните материали. Децата, както и възрастните, отнесоха със себе си идеи за изработване на предмети от отпадъци, които да послужат в отделни случаи - подаръци, карнавални костюми и други.

Ученици от трети и четвърти клас с учители по английски език Ралица Цветанова и Лилия Дамянова представиха традициите в празнуването на Хелоуин в чуждоезиково ателие. По традиция децата бяха облечени със страшни костюми. Те представиха своите герои със стихове, обикаляха, черпеха с бонбони и сладки и правеха забавни номера. Родителите им показаха как се правят сладкиши за празника и фенер от тиква.

Две ателиета отвориха врати в НУ"Христо Ботев"
netinfo

С участието на хора от различни възрасти в създадените ателиета обучението и усъвършенстването през целия живот се превръща в удоволствие.