Дни на европейското наследство започват в Ловеч
Дни на европейското наследство започват в Ловеч / netinfo

Дни на европейското наследство стартират в Ловеч от днес. Те са посветени на 100 годишнината от Независимостта на България.

Традиционният празник на Зооопарка в Ловеч е на 22 септември от 11.00 часа. Вечерта от 19.30 часа на площад „Тодор Кирков” ще има концерт на Младежкия духов оркестър и мажоретките. Фолклорните формации „Ловеч” и „Елит”, детски състави към Обединения детски комплекс и балетната формация „Ралица” ще изнесат голям концерт на откритата сцена на Ловешката крепост на 23 септември от 19.00 часа. Отново на тази сцена ще има концерт на Общинския духов оркестър на 24 септември, отново от 19.00 часа.

За първи път в Ловеч се организира и празник на Покрития мост. Той ще се проведе на 25 септември. Ще има специално направена изложба за историята на моста, която ще бъде открита от 17.30 часа. Концерт на откритата сцена на площад  „Тодор Кирков” ще изнесе Северняшкият ансамбъл от Плевен. Ще се вие хоро на два моста – Покрития и Транспортния, след което фолкдивата Емилия ще събере ловчалии на концерт. От 21.00 часа ще бъде пусната новата програма за озвучаване на крепостта „Ловеч – космически град”.