Дисквалифицираха състезател на карате клуб Петромакс
Дисквалифицираха състезател на карате клуб Петромакс / netinfo

Представителят на плевенския карате клуб “Петромакс” Пламен Диков е дисквалифициран от 28-мият Международен мемориален карате турнир за всички възрастови групи. Това съобщиха от клуба, в който тренира младежа. Той е един от 20-те национални състезатели, които представяха страната ни на турнира в Скопие на 21.11.2009г.

Пламен е участвал в дисциплина кумите индивидуално, категория до 60 кг– мъже. Първата среща на Диков с опонент от Босна е продължила точно 18 секунди и в нея плевенчанинът е повел с резултат 2:0. Босненецът обаче вдиганал крак за техника “ура маваши джодан” – заден ритник ниво глава, когато Пламен му направил бърза подсечка и съперникът паданал на врат. Опонента на Диков е спрян от игра поради комоцио, Пламен е санкциониран с прекратяване на участието му в по-нататъшни срещи.

Другият плевенски участник в националите Ивелина Владимирова се е класирала трета в същата дисциплина кумите индивидуално, но при жените до 61 килограма. Ивелина и Пламен продължават да тренират усилено в плевенската спортна зала Спартак, готвейки се за Европейското първенство по карате – Атина, Гърция 2010г.