bon
bon / dariknews.archive
Данъчните от офиса на приходната агенция в Ловеч започнаха активни контролни действия на търговските обекти, съобщават от там. На първо време те ще извършват явни наблюдения от специално обозначени служители, които ще следят за спазването на данъчното законодателство.
 
Патрули от по двама инспектори, облечени в разпознаваеми жилетки, ще обикалят търговски обекти по предварително зададен маршрут. Засега те превантивно ще раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху отчитането на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство, както и ще се уведомяват фирмите какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.
 
Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавно проверка на сигнала. 
 
На следващ етап регулярно ще се извършват проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП - Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.