Цветан Антов е кандидатът на АБВ за кмет на Плевен според 2/3 от протоколите
Цветан Антов е кандидатът на АБВ за кмет на Плевен според 2/3 от протоколите / dariknews.archive

2/3 от партийните организации на АБВ в Община Плевен са представили протоколи от събранията си с номинации за общински кмет, водач и членове на листата.
Според протоколите, към момента единственият излъчен кандидат за кмет на Община Плевен е Цветан Антов, който е областен лидер на АБВ. Той е номиниран и за водач на листата за общински съветници на ПП АБВ.
След седмица се очаква на събрание на Общинския съвет на партията, на базата на всички протоколи да се определи окончателно кандидата за кмет на АБВ за Община Плевен.

"Ще се постараем в Община Плевен и областта да имаме максимален брой кандидати за общински кметове и на повечето места да участваме с отделни листи", каза на пресконференция Цветан Антов.

Той посочи някои от готовите кандидатури за кметове на населени места в Област Плевен като уточни, че има и доста кандидати, които за сега не искат да бъдат обявени публично поради притеснение от политическо уволнение. В този смисъл той посочи бившия зам.-кмет на Никопол Любомир Мачев, който също участва в пресконференцията.

По населени места списъкът с обявените кандидати за кмет изглежда така:
Село Гривица - Любомир Ламбрев, стигнал до балотаж на предните местни избори. Ясни са кандидатите за кмет в селата Бохот, Брестовец, Опанец, Върбица, Николаево. В Пордим и Белене също ще има излъчен кандидат от АБВ за кмет. Маргарита Кирова ще бъде кандидатът на АБВ в Община Гулянци. В град Искър още няма номиниран кандидат, но там със сигурност АБВ ще играе с общинска листа.

В Долни Луковит кандидатът ще бъде Десислав Атанасов, който и в момента е кмет и е един от съучредителите на АБВ в региона.
Очаква се в Долни Дъбник АБВ да подкрепи настоящия кмет на общината, като ще участва с обща листа за общински съветници. Подобно е и положението в Кнежа, където ще бъде подкрепен сегашния кмет.
В град Левски, АБВ ще има отделна листа и вероятно ще издигне своя кандидатура.
В община Червен бряг в 100% от селата ще има самостоятелни кандидати, като повечето от тях са вече излъчени, а за кмет на общината ще бъде подкрепен някой кандидат от лявото пространство.
В Долна Митрополия също АБВ ще се яви с отделна листа за общински съветници като там ще бъде подкрепен сегашния кмет Поля Цоновска.

"Не ни е фикс идея на всяка цена навсякъде да имаме кандидати и затова там, където има читави кметове, ще ги подкрепим" обясни Цветан Антов.

Любомир Мачев, който е общински председател на АБВ за община Никопол ще се включи в надпреварата за кметския пост в крайдунавския град. Освен него за сега са ясни имената на кметовета на пет населени места в община Никопол. Това са: за Новачене - Вероника Владимирова, Драгаш войвода - Бисер Пенков, Дебово - настоящият кмет Калоян Кръстев.В Лозица кандидатът е Преспа Владимирова, а в Черквица - Валентина Иванова.