123
123 / dariknews.archive
На 27 юли, от 9.30 часа в конферентната зала на  хотел „Ростов” – гр. Плевен ще се проведе еднодневно обучение на тема „Изработка на захарни цветя и декорация от вафлена хартия”.
          Обучението ще се проведе от шеф Иван Александров, прочул се като човека направил тортата за сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари.
          Иван Александров е изключително  талантлив майстор-сладкар, който от няколко години работи в Лондон и прави истински шедьоври на сладкарското изкуство. Кулинарното му пътешествие започва преди повече от 15 години в техникума по обществено хранене в Банкя, а там по случайност е разпределен в профил „Сладкарство”. Професионалния му опит започва в известни сладкарници в София и минава през едни от най-престижните ресторанти в английската столица. Иван става главен сладкар в петзвездния Haymarket Hotel, който е в топ 5 на най-добрите лондонски хотели. Мотото на Иван е: „Единственото ми ограничение е…небето, останалото е въображение, импровизация и усилена работа”. Днес той развива собствен бранд – Botique Cookie’s Cakes, където твори уникални бутикови торти и сладкиши по поръчка. Преди няколко месеца Иван Александров получава лична покана от Дебора Бонети – директор на международната пресасоциация, която познава творенията му отдавна, да направи втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл – тортата за журналистите от цял свят, акредитирани да отразят бляскавото кралско събитие.
          В обучението „Изработка на захарни цветя и декорация от вафлена хартия” шеф Иван Александров ще ви запознае с тънкостите при изработването на декорации от вафлена хартия и работа с фондан.
Практическото обучение включва: Професионално подготвяне на тортата преди покриване с фондан, за постигане на зашеметяващи резултати всеки път, работа с фондан, покриване на борд, правилно разграфяване на торта за прилагане на симетрична декорация, оцветяване на фондан, изработка на различни видове декорации и прилагането им, технологии и практики за работа с вафлена хартия (теория), изработка на цветя от вафлена хартия – мак, анемоне и отворена градинска роза, съчетание на всички елементи и завършване на проекта. Курсът е насочен към любители, ентусиасти и професионалисти в сферата на сладкарството. Ще се работи изцяло с продукти на WOW CAKE, произведени в Слай Комерс, като всеки участник в курса ще получи подаръчен комплект от фирмата спонсор.