Бърз влак прегази двама работници на БДЖ в Плевенско. Единият от тях е загинал. Инцидентът е станал около 22 часа в четвъртък на линията между гарите Телиш и Горни Дъбник. Работниците са извършвали планов ремонт на закрития за движение път 1 в участъка.

"Подбивна машина тази нощ около 22:00 часа излиза на междугарието Телиш - Горни Дъбник. Спира на мястото, откъдето трябва да започне да работи и от вътрешната страна към път №2 слиза техническия ръководител, след него и главният инженер на жп секцията. Но в този момент по съседния път №2 преминава бърз влак със скорост около 110 км/ч. Помита техническия ръководител. В следствие на удара локомотивния машинист предприема бързо спиране. Влакът спира на около 700-800 метра от мястото на удара. Вторият човек е повлечен, но е жив, с охлузвания и натъртвания и е на лечение в болницата в Плевен", съобщи инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и жп транспорт.

Булфото

Пострадалият при жп катастрофата е настанен за лечение в отделението по гръдна хирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение  "Д-р Георги Странски" в Плевен. Това съобщи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Мъжът е със счупен ляв крак, контузия на гръден кош и на бял дроб, със счупени ребра вдясно, допълни той.

Най-вероятната причина за тежкия инцидент е нарушение на инструкциите по безопасност, съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елина Кюркчиева, БТА/БГНЕС