БСП Плевен оценява оставката на Петков като достоен политически ход
БСП Плевен оценява оставката на Петков като достоен политически ход / netinfo


Оценяваме по достойнство позицията на Румен Петков, изразена от него във връзка с подадената оставка от поста Министър на вътрешните работи. Наше дълбоко убеждение е, че Румен Петков е от онези български политици, за които интересите на страната и на българските граждани са висша ценност.Смятаме, че той го показва достатъчно убедително и последователно с работата си.

Оставката на Румен Петков е достоен политически ход в отговор на инспирираното от различни кръгове обществено напрежение. Характерът на кризата, създадена по повод проблемите в Министерството на вътрешните работи обаче е доказателство, че българското общество все още няма достатъчно защитни сили срещу подлостта и лъжата в политиката.

Оттук нататък продължаването на кардиналните промени в работата на МВР, започнати от Румен Петков, е отговорност не само пред управлението, а пред цялото българско общество. Очакваме нужните промени в правоохранителните органи да бъдат предмет на задълбочен обществен дебат. В този дебат Румен Петков има своето водещо място и тежест, защото го е доказал.

Васил Антонов-председател на ОблС на БСП
Любомир Петков-председател на ОбС на БСП

/без редакторска намеса/