БМВ Тийм-Плевен представи инициативата си Безопасни улици
БМВ Тийм-Плевен представи инициативата си Безопасни улици / archive.dariknews

На среща с журналисти, кметът на Плевен проф. д-р Стойков даде възможност, представителите на БМВ клуб-България в Плевен да разяснят подробнопсти по своята инициатива "Безопасни улици".

"Мисля, че когато такава инициатива идва от младите хора, най-добре би била чута и разбрана от същите хора, които се движат по улиците, тъй като напоследък имаме много тежки произшествия със загинали млади хора в разцвета на живота си. Ние сме съпричастни и аз се радвам, че БМВ клуба организира подобни инициативи", каза кметът.

Георги Къчев - член на БМВ Тийм-Плевен, който е регионална структура на БМВ клуб България - първият и най-голям автомобилен клуб в страната представи събитията, свързани с инициативата "Безопасни улици", организирана предвид зачестилите пътнотранспортни произшествия. В рамките на кампанията ще се проведат три мероприятия, които имат за цел повишаване пътната култура на участниците в движението и намаляване на жертвите по пътищата.

Първото мероприятие ще представлява работна среща между любителите на високите скорости от една страна и държавните институции от друга. На срещата са поканени представители на Община Плевен, Областна администрация, Областна дирекция на МВР, Районна и Окръжна прокуратура , както и желаещите за диалог любители на високи скорости.
"Надяваме се да осъществим градивен диалог и евентуално да постигнем решение, което да удовлетворява общата ни цел".
Работната среща ще се състои на 1 август 2013г. в зала „Катя Попова" от 18:30 часа.

Второто мероприятие ще се осъществи на 4 септември 2013г.от 10:00 до 19:00 часа на площад „Възраждане", когато ще се състои теоретико-практическа част с участието на професионални пилоти, които ще представят техники за безопасно шофиране. Представители от БЧК ще демонстрират оказване на първа помощ. Това мероприятие цели дейното участие на всички граждани и гости на града.

„БМВ Клуб България" ще предостави два симулатора представляващи реалистични компютърни конфигурации с ефект доближаващ се до състезателен автомобил.

Последното мероприятие от кампанията „Безопасни улици" ще се състои на 5 септември 2013г. на ул."Българска авиация" от 19:00 до 21:00 часа и ще бъде съпроводено от интересна шоу-програма с апел за безопасно шофиране и спазване правилата на ЗДП.
От БМВ Тийм Плевен се надяват тази кампания да спомогне за намаляване на жертвите по пътищата на България.

От БМВ Тийм Плевен изказаха и своите благодарности за оказаното съдействие и доверие от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков за провеждането на кампанията "Безопасни улици".