Бизнес центърът Джобс е кандидат за член в две национални агенции
Бизнес центърът Джобс е кандидат за член в две национални агенции / netinfo

Управителният съвет на Сдружение “Регионален бизнес център Плевен”, създадено по програма “Джобс”, гласува предложение за разширяване на дейността си и приемането на Центъра за член на Асоциация “Национална мрежа за бизнес развитие” и на Държавната агенция по туризъм. Областният управител Цветко Цветков, който е председател на Управителния съвет, категорично подкрепи предложението, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Асоциация “Национална мрежа за бизнес развитие” обединява 40 центъра и инкубатора в цялата страна и една от основните й дейности е да подпомага центровете в обучението им чрез Центъра за професионална обучение. Той е основан през 2005 година и е смятан за най-голямата сертифицирана структура от Националната агенция по професионално образование и обучение за професионална преквалификация в над 119 професии, 158 специалности, 40 учебни заведения в София и цялата страна, в 30 професионални направления – финанси, туризъм, занаяти, селско стопанство, строителство, икономика и мениджмънт и др. Членството на плевенския бизнес център “Джобс” в Националната мрежа за бизнес развитие ще му да получи лиценз като обучителна организация.

Гласуван е и план за развитие на Сдружение “Регионален бизнес център Плевен” за периода 2008 и 2009 година, за който е утвърдено финансиране. Най-важният акцент в него е работа по Проект 100 на министерство на икономиката - “Създаване на конкурентноспособни стартиращи фирми”, който осигурява безвъзмездно финансиране от 10 000 до 20 000 лева за хора с перспективни идеи за бизнес. През 2008 година проектът ще осигури финансова помощ за стартиращи предприемачи в областите Плевен, Смолян, Пазарджик и Ямбол.

Още един член беше вписан в Сдружението – това е Община Никопол. Така членовете стават 21 – 8 общини, областна администрация, Бюро по труда, а останалите са фирми и неправителствени организации.