Баща на седмокласник нападна двама ученици в НУИПанайот Пипков в Плевен
Баща на седмокласник нападна двама ученици в НУИПанайот Пипков в Плевен / dariknews.archiv

Неприятен инцидент, при който родител посегна и удари ученици, помрачи атмосферата в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен.

Малко след 17:00 часа този понеделник, размяна на реплики между ученици от седми и девети клас поставя началото на инцидента, при който родител на седмокласник, участвал в спречкването е ударил двама от учениците - в лицето и в гърба.

Пред Дарик, директорът на НУИ"П.Пипков" - Плевен Жечка Димитрова разказа:

"В училището се е получил инцидент между ученици в седми и девети клас, който е започнал с размяна на реплики, които са довели до физически контакт и насилие между тях. Това пък е предизвикало единия от учениците - в седми клас, да се обади на баща си и от тук започват страшните неща. Ученикът отваря аварийнния вход на училището, който аз нямам право да заключвам, именно защото е авариен вход и трябва да може да се отваря от вътрешната страна. Бащата влиза разярен, взима един стол, удря един ученик, като междувременно там е имало и друг ученик, който е бил свидетел на спречкването, и бащата преди да разбере, кой е виновен, удря и него".

Директорът на НУИ"П.Пипков" уточни, че е била повикана охраната, "която e разтървала децата и е направила необходимото, родителят да напусне сградата на училището". Тази сутрин при нея са били родителите на децата, участвали в инцидента и са написали докладни записки. "Обадихме се в Детска педагогическа стая, повикахме и полицаи, защото аз мога да накажа мои ученици, но родителите им, не", каза Жечка Димитрова. Тя допълни още, че за случая са уведомени Агенцията по социално подпомагане, Инспектората по образованието и Министерството на културата.

Бащата - Милен Антов, който е извършил деянието е информирал полицаите по телефона, че е извън Плевен и ще се върне в края на седмицата, така че в понеделник ще продължи работата по случая.
Днес от Прокуратурата в Плевен информираха, че срещу родителя, нападнал децата е образувано бързо производство в районна прокуратура - Плевен.

Директорът на НУИ"Панайот Пипков" Жечка Димитрова, определи ситуацията около инцидента като шокова, предвид това, че родителите като по-улегнали като хора биха могли да вземат по-реалистични решения в такава ситуация, но в случая фактите говорят съвсем друго.