40-годишна заключи в дома си млад мъж и нападна дошлите по сигнал полицаи
40-годишна заключи в дома си млад мъж и нападна дошлите по сигнал полицаи / archive.dariknews

В 3:58 часа на 7 ноември, служители от Второ РУП - Плевен са изпратени на адрес след получен сигнал на телефон 112. В апартамента те били посрещнати от 40-годишната собственичка, която започнала да обижда и псува. Междувременно от жилището бързо изскочил младеж, който побягнал от сградата.

40-годишната жена отказала да предостави личните си документи и изричала срещу полицаите цинизми и обидни думи. Тя заплашвала, че "с токчетата на обувките си ще изкорми униформения и с отвертка ще му разбие главата". Скандалът стигнал своята кулминация, когато жената със сила се нахвърлила върху проверяващите. Размахала ръце и нанесла удар в лицето на един от полицаите.

Наложило се да бъде пренудително отведена в районното. Жената се олюлявала и силно миришела на алкохол, но отказала проверката с техническо средство. В полицейската сграта продължила да буйнства като ритала столове и бюра. Затова била задържана за 24 часа. Установена е самоличността на младежа, който бил в апартамента в квартал "Сторгозия" - 26-годишен.

Той е потърсил помощ по телефон 112, затова, че е заключен от 40-годишната в жилището й и жената отказва да го освободи. Звънил на телефон 112 два пъти. При първото обаждане служителката, която приела сигнала не повярвала и преценила, че мъжът се шегува. Но при повторното обаждане на адреса са изпратени служители на реда.

Проверка по случая изяснила, че 40-годишната се е запознала с младежа чрез сайт за запознанства. Определили си среща и той доброволно гостувал в дома й. Но към 3:30 часа домакинята скрила ключовете и отказала да го пусне да си тръгне. Въпреки настояването му, тя отказвала да го освободи и затова той потърсил помощ, обаждайки се на телефон 112.

Срещу 40-годишната е образувано бързо полицейско производство за хулиганство и извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отправяне на обиди, заплахи и арогантно отношение към полицейските служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. За престъпление по чл.325 от НК продължава работа разследващ полицай.