3500 литра гориво дарява общината на полицията и пожарната в Плевен
3500 литра гориво дарява общината на полицията и пожарната в Плевен / dariknews.archive

Дарение от 3500 литра гориво за нуждите на Областната дирекция на МВР и Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гласува Общинският съвет на Плевен на редовнта си сесия на 28 май 2015 г.
По 1000 литра гориво ще бъдат предоставени за Първо и Второ РУП в Плевен, 500 литра за полицейския участък в Славяново и 1000 литра за противопожарната служба в Плевен.

Предложението беше внесено от кмета проф. д-р Димитър Стойков след искания, отправени до местната управа от директора на Областната дирекция на МВР - Плевен Венцислав Катинов и от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Емил Маринов с цел осигуряване на гориво за служебните автомобили на двете ведомства.

В писмата от шефовете на регионалните структури на ведомствата се посочва, че определеният лимит не е достатъчен за транспортното осигуряване на дейността им.

От написаното от шефа на полицията в Плевен Венцислав Катинов става ясно още, че допълнителното гориво е необходимо за обход на селата с цел опазване на селскостопанската продукция и имотите, в които няма постоянно живеещи, и там, където са останали самотни възрастни хора. Необходимо е съсредоточаването на допълнителни ресурси за охрана на територията с концентрация на голям брой лица от активния криминален контингент - селата Мечка, Коиловци и Бръшляница.
Също така, горивото е нужно за специализирани полицейски операции по линия на "Престъпления против собствеността" и "Противодействие на битовата престъпност", посочва още директорът на ОД на МВР.

От противопожарната служба нейният началник комисар Емил Маринов също посочва, че обемът на работа нараства, а финансовите средства от бюджета на МВР са недостатъчни.
Отпуснатото от Община Плевен гориво ще се използва за по-стриктен контрол с цел осигуряване на пожарната безопасност, обяснява комисар Маринов.