nui
nui / dariknews.archive
От 12-ти до 16-ти март в зала Катя Попова“ в Плевен се проведоха десет концерта под мотото „Млади солисти на голямата сцена“, в който участие взеха възпитаници на НУИ“Панайот Пипков“ като солисти на Плевенска филхармония.
В програмата взеха участие 25 възпитаници от класовете на обучение в Националното училище по изкуствата в Плевен: флейта, тромпет, цигулка, виолончело, контрабас, ударни инструменти, танцьори, както и цигулков Ансамбъл „Концертино“ при НУИ „Панайот Пипков“.

nui
netinfo

В програмата на концертите бяха включени произведенията: Бизе – въведение към оп. „Кармен” в изпълнение на Плевенска филхармония, Валентин Чопаринов – „На пързалката”, Рьомберг – „Танц на комара” – цигулков ансамбъл „Концертино”, Добри Палиев – "Младежки марш", „Весела полка” и "Дяволски танц", Сен-Санс – „Слон” и „Лебед“ от „Карнавал на животните”, П. Хаджиев – Рондино за флейта и оркестър, Чайковски – Неаполитански танц от балета „Лебедово езеро” с танц, песента „Синева“ в изпълнение на Биляна Добрева, Карлос Гардел – Пор уна кабеса с танц, както и Йохан Щраус – полка Feuerfest – отново в изпълнение на Плевенска филхармония.

nui
netinfo

Автор на оркестрациите и на сценария в програмата на концертите е Августина Серафимова, която традиционно подпомага работата по подготовката на музикалното събитие.
Водещ беше Доля Рахнева, която като изпълнител на арфа е част от състава на Плевенска филхармония.

nui
dariknews.archive

nui
netinfo

nui
netinfo

nui
netinfo

nui
netinfo

nui
netinfo

nui
netinfo

nui
dariknews.archive

nui
dariknews.archive