25 чувала с дрехи, обувки и играчки са събрали до момента в кампанията на ГЕРБ
25 чувала с дрехи, обувки и играчки са събрали до момента в кампанията на ГЕРБ / netinfo
Кампанията на Дамския клуб към ПП ГЕРБ – Плевен за събиране на дрехи, обувки и играчки за децата в домовете в Плевен и Тотлебен е в разгара си. Плевенчани се отзовават на призива на ГЕРБ и носят стари, но запазени дрехи, обувки и играчки в офиса на партията.

До момента са събрани в централата на партията над 25 огромни чувала с дрехи, обувки и играчки. Във вторник, 15 април 2008 г., активистки от клуба сортираха донесените дарения. „Политиката може да има много лица - лицето на улицата с митингите, демонстрациите, лозунгите и дюдюканията; лицето на дебатите между политическите опоненти, лицето на политическите коментари. Но тя може да има и друга природа - усмихваща и подаваща ръка за помощ или ръкостискане”, категорична е Петя Василева, председател на клуба.

„Именно това лице на политиката реши да приеме Дамският клуб към областната организация на политическа партия ГЕРБ-Плевен. Жените, членуващи както в политическа партия ГЕРБ, така и в гражданското сдружение, решиха да се обърнат към обществените проблеми с чисто женско съпричастие и да посветят своята енергия на благотворителни и творчески мероприятия.”, смята още г-жа Василева.

Дамският клуб към Областната организация на ПП „ГЕРБ” обяви благотворителна Великденска акция за събиране на дарения за Дом за деца „Детелина” – Плевен и Дома за отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителска грижа „Младен Антонов” - с. Тотлебен. Кампанията стартира на 3 април.

Децата в двата дома са на възраст от 3 до 13 години. Средствата, отделени от държавата за социалните домове, никога не достигат. Затова от ГЕРБ провокират обществената съвест и загрижеността за децата в неравностойно положение в навечерието на светлия християнски празник. Изпитват удовлетворението от това да предизвикат усмивка на детските лица.