22-сантиметрова миома стопиха в HIFU-технологията в Плевен
22-сантиметрова миома стопиха в HIFU-технологията в Плевен / dariknews

Това е най-големият размер миома, известен на специалистите по неинвазивна медицина в света, третирана с модерната органосъхраняваща и напълно неинвазивна терапия HIFU!

Лечението с високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU е технология, известна като „хирургията без скалпел" за „безоперативно" лечение на миома на матката, фиброаденом на млечната жлеза и др. доброкачествени и някои злокачествени новообразувания в човешкото тяло и се прилага вече година и половина в Плевенската АГ болница „Света Марина".

Третирането на миомни възли с HIFU (Високо Интензивен Фокусиран Ултразвук - хайфу) е особено подходящо за жени, които не са завършили репродуктивните си функции. Такъв е случаят на 37 годишна пациентка, чийто миомен възел е с рекордни размери - 22см. Жената се обръща за помощ към специалистите от Хайфу (HIFU|)-Центъра в Плевен. Те решават, че ще могат да спасят матката на пациентката чрез HIFU аблация, което с използването на популярните до сега клинични методики не би било възможно и би лишило тази млада жена от възможност за създаване на поколение.

Манипулацията е продължила 5 часа, като пациентката е понесла добре процедурата, без данни за странични ефекти и усложнения. Тя е изписана на следващия ден в добро общо състояние.

Лекарите от екипа на Хайфу-Център "Света Марина" се радват за своята пациентка и за всички техни пациенти, които имат възможност да се възползуват от това модерно лечение на миомата на матката, на маточната шийка и вулвата, на фиброаденома на млечната жлеза и редица други заболявания.
Те се надяват да могат да зарадват още повече пациенти, които до сега са били изправени пред единствената алтернатива - операция!