2014-2020-акцент в срещата на посланика на Р Корея с ръководството на общината
2014-2020-акцент в срещата на посланика на Р Корея с ръководството на общината / archive.dariknews

Проектите с европейско финансиране и инвестиционните намерения за Втория програмен период 2014-2020 год. на Община Плевен бяха акцент на официалните разговори между посланика на Република Корея Негово Превъзходителство Шин Менгхо, търговския аташе на мисията г-н Синхак Канг и ръководството на Община Плевен в лицето на и.д. кмет Алексей Зелов и Стефан Петков - заместник-кмет.

По време на срещата дипломатите бяха запознати с историята, забележителностите и съвременното развитие на града. Представени бяха най-мащабните проекти, които реализира или подготвя за одобрение Община Плевен: „Интегриран градски транспорт на Плевен", „Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен", „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен", „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен", „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен", „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия" и др.

"20142020"акцент в срещата на посланика на Р Корея с ръководството на общината
netinfo


Официалните гости бяха информирани за главните направления, в които са съсредеточени усилията на Община Плевен за разработването на проекти във Втория програмен период 2014-2020 год. като подобряване на базисната инженерна инфраструктура и опазване на околната среда, повишаване на енергийната ефективност, подобряване на образователните, здравните и социалните услуги, насърчаване развитието на земеделието и стимулиране на туристическия сектор.

Гостите бяха запознати и с приоритетните програми, по които ще се кандидатства - „Региони в растеж", „Околна среда", „Наука и образование за интелигентен растеж", „Развитие на човешките ресурси".

"Впечатлен съм от амбициозните планове на общинското ръководство", сподели в хода на разговорите Н. Пр. г-н Менгхо, чието първо посещение в страната от започналия му през месец юни дипломатически мандат у нас е в Плевен.

"Съвременна Корея се развива много динамично, нашите компании са конкурентоспособни, продуктивни и на световно равнище. Считам, че те биха били полезни и коректни партньори при изпълнение на вашите програмни направления. Най-ценен е опитът и постиженията им в областта на строителството, високите технологии и опазването на околната среда", посочи посланик Менгхо.

Република Корея предлага и възможности за участие в Програма за образоване на лидери в селското стопанство, която се провежда на английски език. От там очакват и наши участници в ежегодното Изложение на хранителни продукти, което се провежда през месец май.

"Надявам се това мое първо посещение да постави началото на общите ни усилия за постигане на още по-близко и резултатно икономическо сътрудничество между нашите страни", каза в заключение Н.Пр. Шин Менгхо.

Г-н Алексей Зелов връчи на високия гост плакет на Община Плевен.

"20142020"акцент в срещата на посланика на Р Корея с ръководството на общината
netinfo