1,5 тона незаконен тютюн откриха в буса на продавач на килими
1,5 тона незаконен тютюн откриха в буса на продавач на килими / archive.dariknews

На 8 август около 16:15 часа на първокласен път Ловеч - Плевен, до табелата на гр. Плевен, от служители на сектор "Противодейтвие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен е спрян за проверка товарен автомобил "Рено Мастер", собственост и управляван от 39-годишен от село Буковлък. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

В автомобила е намерен насипен тютюн в 40 чувала и 5 кашона, с общо тегло 1 500 килограма. 39-годишният има бизнес, свързан с търговия на килими, които продава на пазар в Плевен. Пред проверяващите е заявил, че е закупил нередовната стока от Пловдив като тор за наторяване на селскостопанска продукция. Сделката е сключил като е заплатил за килограм "тор" около 2 - 2,50 лева, но не е представил документ.

Мъжът има криминална проява по чл. 325, ал. 2 от НК, не е осъждан. Хулиганството му е свързано с масов побой в кафене в центъра на Плевен през 2009 година. За констатираното в хода на проверката на 8 август, е уведомен разследващ митнически инспектор. Установеното количество акцизни стоки е иззето и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 228 000 лв.

Товарният автомобил - "Рено Мастер", е предаден от собственика с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава разследващ митнически инспектор.