10 дни остават до крайния срок на „Недоизречено 7
10 дни остават до крайния срок на „Недоизречено 7 / dariknews.archive

Броени дни остават до крайния срок на Националния литературен конкурс „Недоизречено 7". След успешното си издание миналата година във Варна, тази година инициативата за втори път излезе извън територията на Пловдив. Домакин на седмото издание е плевенската поетеса Албена Декова, която заедно със свои съмишленици даде старт на нестандартната надпревара в Плевен на 13 март.

Всички участници имат за задача да допишат недовършено литературно произведение по предварително зададена матрица с разположени ключови думи, препинателни знаци и празни полета. Връчването на наградите е на 24 март.

И този път участниците в категория 21- ще получат парични награди. За първо място сумата е 100 лв., за второ - 60 лв., и за трето място - 40 лв., съобщи Албена Декова. Паричните награди са осигурени от проф. Димитър Димитров, ректор на ВУАРР - Пловдив. В тази категория ще бъдат връчени и четири поощрителни награди - по две за всяка категория, една Специална награда и Награда за читател. Наградите са книги.

Участниците в конкурса са разпределени в две категории - младежи до 21 г. /„21-"/, и участници, които са надхвърлили тази възраст /„21+"/. Текстовата матрица, върху която кандидатите пишат, може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс.

Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: nedoizrecheno@abv.bg, до 24:00 ч. на 10 април 2015 г. Участниците трябва да посочват във файла с творбата си и данни за автора (имена, възраст, адрес, телефон, имейл). Награждаването ще бъде на 24 април в Плевен.

Журито, което ще оценява творбите, е в състав: плевенската поетеса, писателка и ръководител на Средношколски клуб по творческо писане „Смяна" Албена Декова, съавторката на „Недоизречено" Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков и Елена Диварова - поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище "Възраждане 1983" в Пловдив.