Откритият наркотик е с много високо качество, приблизителната му стойност е 800 000 лева
"В тежкотоварна композиция, на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са установени и иззети пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При направен наркотест, тя е реагирала на марихуана. Общото количество е около 80 килограма", съобщи Галина Антова - административен ръководител на Окръжна прокуратура – Перник по време на брифинг. 

марихуана Перник
МВР

Наркотикът е бил укрит в тир с хладилна камера, където по документи е било описано, че се съхраняват 22 тона свинско месо, съобщиха от полицията. 

марихуана Перник
МВР

Прокурор Антова посочи, че разследването е по образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 във връзка с чл. 20. В ранния следобед на 4 октомври в Перник, в условията на неотложност, вследствие на съвместните действия, е започнато досъдебно производство за държане на наркотици с цел разпространение под надзора на окръжната прокуратура. В рамките на 24 часа са извършени множество процесуално-следствени действия – огледи, претърсвания и изземвания, при които са иззети веществени доказателства от значение за делото. В тежкотоварна композиция на паркинг в Перник, натоварена с месо, са установени пресовани и вакуумирани 76 пакета с растителна маса, реагираща на марихуана при полевия наркотест.

марихуана Перник
МВР

Трима души са задържани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжен съд Перник искане за взимане на постоянна мярка "задържане под стража". 

марихуана Перник
МВР

Само единият от задържаните е криминално проявен. 

марихуана Перник
МВР

Иззеха 6 килограма марихуана в Габровско

"Оперативно-издирвателните действия са стартирани във връзка с добита в ГДБОП информация за лица, осъществяващи нелегално производство на цигари за контрабандно въвеждане в страната на акцизни стоки без бандерол от Република Гърция, както и трафик на наркотични вещества", разказа Явор Серафимов, заместник директор на ГДБОП, как е започнало разследването. 

марихуана Перник
МВР

Откритата марихуана е с много високо качество, а приблизителната стойност й е около 800 000 лева.

марихуана Перник
МВР

"Марихуаната е транспортирана в тежко-товарна хладилна композиция като официалния товар в тази композиция е бил 22 тона свинско месо. Марихуаната е била укрита сред месото", обяви Серафимов. 

марихуана Перник
МВР

В непосредствена близост до композицията е оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, обяви още зам.-директорът на ГДБОП. 

марихуана Перник
МВР

Предстои в рамките на досъдебното производство да се уточнява пазарът, за който е била предназначена дрогата, укрита сред официалния товар – 22 тона свинско месо. В непосредствена близост до композицията е намерено оборудване за наркооранжерия без препарати - иззети са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната, допълни заместник-директорът на ГДБОП.

марихуана Перник
МВР

Изпратеният екип на Агенция „Митници“ е оказал съдействие и съвместно със служители на ГДБОП е извършена проверка на превозното средство, добави Пламен Павлов заместник-директор на Агенция „Митници“. Към момента текат действия по уточняване на движението на камиона, който е с българска регистрация.

марихуана Перник
МВР

Установено е, че камионът, в който е открита марихуаната, е влязъл от Гърция в България през ГКПП "Кулата". 

марихуана Перник
МВР

марихуана Перник
МВР

марихуана Перник
МВР

марихуана Перник
МВР