/ iStock/Getty Images
Доброволците от кампанията "Не си сам" се подели инициатива да направят водопровод до дома на 75-годишна жителка на пернишкото село Люлин, която живее без течаща вода. Това съобщи актрисата Луиза Григорова - Макариев, която е сред инициаторите на кампанията в Пернишко.

При земетресението през 2012 г. кладенецът на възрастната жена в с. Люлин пресъхнал. Оттогава тя събира дъждовна вода, която преварява и ползва в домакинството. Когато няма дъжд, донася вода от различни места в селото.

Доброволците попаднали на жената, докато разнасяли хранителни продукти по време на великденската кампания в помощ на възрастни хора от региона. След като научили за проблема, те веднага решили да помогнат. Вече са започнали проучване къде е най-близката точка, от която може да се свърже водопроводът с дома на жената. Водили са разговори за помощ с местни фирми, труда си младите момичета и момчета ще дарят доброволно.

Шестима млади перничани, сред които Луиза Григорова - Макариев, тази година за първи път организираха кампания в помощ на възрастни хора в родния им Пернишки край. Около 400 души в навечерието на Великден получиха пакети с хранителни продукти. Останали са още 50 пакета, които ще бъдат раздадени вероятно на жители на пограничния район в Трънско.

Организаторите на кампанията благодариха на включилите се над 60 доброволци, партньори, като им връчиха грамоти "Супер човек".
БТА