акция полици
акция полици / пресцентър, ОДМВР - Перник
Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с избирателните права на гражданите, битовата престъпност и пътния травматизъм, бе проведена днес на територията на Пернишка област, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В хода ѝ са сформирани девет екипа от служители на ОДМВР – Перник и Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". Те, както и по-рано БТА съобщи, извършиха проверки на множество адреси в региона и столицата.

По подозрения за изборна търговия: Арестуваха общински съветник от Земен

По вече образувани досъдебни производства са претърсени над 14 адреса и автомобили, от които са иззети множество веществени доказателства – големи парични суми в лева и валута, компютри, телефони, таблети, агитационни материали и списъци с имена на граждани. Предстои установяване на тяхната съпричастност към престъпления, свързани с купуване на гласове и нерегламентирана регистрация на хора по настоящ адрес, които да гласуват за определени общински съветници или кметове.

Задържани за срок до 24 ч. са четирима души, чиито имоти и автомобили са обискирани.

Един е обявен за общодържавно издирване.  
Всички действия на полицията се провеждат под надзора и ръководството на прокуратурата и със съответните разрешения от съдебните органи. 

Припомняме, че тази неделя ще има балотаж на изборите в две общини от регион Перник - Радомир и Земен.