/ iStock/Getty Images
42-годишна жена от Пазарджик е загинала при катастрофа с пиян шофьор на северния път между Видин и Монтана край монтанското село Доктор Йосифово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагедията се е случила към 2:30 часа тази нощ (20 срещу 21 юли) след сблъсък на микробус с германска регистрация и лек автомобил.

Загиналата е пътувала на предната седалка на микробуса. Тя, заедно със семейството си, се прибирала от Германия в България за лятото. Зад волана бил съпругът й, а на заднана седалка пътували двете деца на семейството - на 2 и на 13 години, както и детегледачка на 72 години.

Досега е установено, че и двата автомобила са пътували в една посока – към Монтана, а причините за катастрофата все още се изясняват. Пробата за алкохол на водача на микробуса е отрицателна, а тази на шофьора на лекия автомобил е положителна – 1,74 промила алкохол.

Всички останали, пътуващи в двата автомобила, са откарани за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана и са освободени, тъй като нямат съществени наранявания.
 
БТА