/ istock
Мъж отива на съд за нарушаване на ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие и опит за убийство в Лом. 

52-годишният обвиняем е многократно осъждан и е изтърпявал наложените му наказания „лишаване от свобода“.

От прокуратурата уточняват, че в продължение на няколко години мъжът имал отношения с 26-годишната жена. Към 2023 г. тя решила да ги прекрати, като сред поводите за това били проявяваната от него агресия и физическо насилие.

Систематичните скандали и побои спрямо нея наложили издаване на съдебни заповеди за незабавна защита, връчени на обвиняемия на 29 декември 2023 година  и 17 януари 2024 г. Той се задължавал не само да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо пострадалата, да не приближава жилището й, местоработата и местата за социални контакти и отдих, а и да не осъществява контакт с нея под каквато и да е форма.

Шамари и скубане на коса: Обвиниха баща, пребил дъщеря си в Софийско

На 18 януари, докато тя се намирала пред магазин в Лом, обвиняемият я е пресрещнал. Той опитал да я заговори, но тя го отблъснала. Тогава обвиняемият счупил телефона й, последвал я в магазина, хванал я за дрехата.

Жената му напомнила за издадената ограничителна заповед, но той й запушил устата с ръка. Той извадил от джоба си нож, няколко пъти го замахнал към нея, след което я пробол в областта на гърдите. Пострадалата успяла да се отскубне и опитала да достигне до магазина за помощ. Свидетел подал сигнал на телефон за спешни случаи 112.

Междувременно избягал, като изхвърлил ножа. Същия ден бил установен и задържан от полицейските служители.

Само навременната оперативна намеса е довела до спасяване живота й.

Предстои делото да продължи в съда.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня