Детето е в неизвестност от 22 януари
Полицията в Монтана издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от Вършец, съобщиха от МВР.

Според информация от близките, в петък, 21 януари детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер.

В събота, между 16:30 и 17:00 часа момичет излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините подали сигнал за изчезването му в полицията.

МВР

Незабавно е създадена организация за издирването на изчезналото дете. В предприетите оперативно-издирвателните действия участват екипи от Районно управление-Монтана, ОД на МВР, от местните подразделения на пожарната и жандармерията, от Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в Берковица, експерти от ГД „Национална полиция“.

В издирването, предприето още в събота, е включили и 40 жители на селото. Извършени са претърсвания на района и издирване с водолазен екип на преминаващата в близост река Ботуня.

Оперативно-издирвателните действия продължават. В деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът ѝ са затруднени.

Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация по случая да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.