/ iStock/Getty Images
"През настоящия строителен сезон община Монтана прави основен ремонт на четири улици в четири различни зони на града", обяви кметът Златко Живков.

Капиталовите вложения от страна на общината са около 3 милиона лева. Ремонтите включват подмяна на водопроводни тръби и подземни комуникации под улиците, преасфалтиране, поставяне на бордюри и облагородяване, обяви Живков.

Община Монтана затваря път за ремонт на железопътен прелез

До 20 юли трябва да приключи ремонтът на улица "Н.Вапцаров", която е с дължина около километър. Тя е много натоварена, защото от нея тръгват подходи към три квартала - "Пъстрина", "Изгрев" и "Мала Кутловица".

Инфраструктурата около нея включва и четири паркинга, които също се почистват и преасфалтират. До месец трябва да приключи и ремонтът на улица "Неофит Бозвели", която също е възлов участък в града.

През август започва ремонтът на булевард " Арнолди", който разделя кварталите "Младост 1" и "Младост 2" . Направен е изцяло нов проект, който предвижда изграждане на четирилентов път с разделителна зелена ивица между двете платна. През есента ще се ремонтира улица "Диана" в Индустриалната зона на Монтана.
БТА