/ община Ямбол
Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) ще демонстрират бойни ръкопашни умения в Монтана на 14 октомври, когато градът за втори път ще бъде домакин на националната информационна кампания „Бъди войник“, съобщиха от Министерство на отбраната.

„Бъди войник“ в Самоков премина с акцент Сухопътни войски и Специални сили

Специалните сили ще покажат също и неутрализиране на терористи, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и алпийски техники. На събитието ще присъства командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.

Министерство на отбраната

От 15:00 часа на площад „Жеравица“ жителите и гостите на града ще могат да разгледат техника, въоръжение и оборудване на СКСО и на Сухопътните войски. Присъстващите ще могат да видят отблизо гранатомети, РПГ, СПГ, снайперски пушки, картечен пистолет, парашутно снаряжение и бойна техника.

На информационна борса с участието на представители на видовете въоръжени сили ще бъдат разяснявани възможностите за постъпване на служба в Българската армия, условията и начините за кандидатстване.

Най-голям интерес за вакантни войнишки длъжности има към Военноморските сили

В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет „В. Левски“, както и на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, от които желаещите ще могат да научат какви са предимствата на обучението в двете висши училища.

Подарък жителите и гостите на Монтана, е концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, който ще започне от 18:00 часа на площад „Жеравица“.