/ ThinkStock/Getty Images
Втори заместник-областен управител встъпи в длъжност. Той е Емил Енчев и е назначен със заповед на министър-председателя от 1 ноември, съобщиха от Областна администрация.

Енчев е от Ловеч, по професия е икономист, има две магистратури от Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов - по аграрна икономика и по икономическа информатика.

Със седем машини ще чистят снега в Ловеч

Професионалният му път започва в НОИ, където работи няколко месеца като финансов ревизор през 1996 г., след това - от 1997 г. до 2000 г., е IT-специалист в "Бони оборот търговия" ООД, от 2001 г. до 2007 г. е счетоводител в семейна фирма, а от 2007 г. досега е управител на фирма за внедряване на софтуерни решения в производството и търговията, посочват от администрацията.

Ресорите, които са му възложени със заповед на областния управител, са: икономика; гори, земеделие и екология; социално подпомагане и социална реализация; проблеми на безработицата и заетостта; работа с младежта и спорта; вероизповедания и проблеми с малцинствата; взаимодействие и координация на организациите и неправителствената сфера.

Досега областният управител инж. Светослав Славчев работеше само с един заместник - Милко Недялков, който зае поста на 1 юни.
БТА