/ iStock/Getty Images
Ежегодната персонална награда за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч, бе връчена снощи на официална церемония.

Носител на барелеф "Св. Иван Рилски" е лекарят по дентална медицина д-р Стефан Карев, съобщават от общинската администрация. Той е получил наградата от кмета на общината Корнелия Маринова.

Доц. Ангел Кунчев е „Лекар на годината“

Две специални награди - грамота и живописна картина, са били връчени на д-р Михаил Киров, лекар по белодробни болести и на кардиолога д-р Емилия Пецева. "Човек трябва да е сляп, за да не вижда какво правят лекарите днес, да не си дава сметка за вашата всеотдайност, отговорност, риск, на който се излагате, защото връщате болни хора към живот, давате надежда. Благодаря, вие сте чудотворците в нашето съвремие и в тази здравна криза", е заявила Маринова.

Награденият д-р Стефан Карев е магистър по стоматология. От 2003 г. работи като лекар по обща дентална медицина в Ловеч и селата Александрово, Крушуна и Йоглав, а в периода 2008-2010 г. в Обединеното кралство.

През целия период на трудова дейност е посещавал редица курсове, семинари и конгреси за следдипломна квалификация. Официалната церемония за ежегодна персонална награда барелеф "Св. Йоан Рилски" се провежда за 14-а поредна година.

Организатор е Община Ловеч, а съорганизатори са Регионална здравна инспекция, Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз и Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи - Ловеч.
БТА