/ Георги Димитров
Доц. д-р Ангел Кунчев е „Лекар на годината“, обявиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Главният държавен здравен инспектор ще получи престижното отличие за активната му позиция и работа.

Доц. Кунчев е отличен от гилдията за „Лекар на Годината 2021“. Главният държавен здравен инспектор, който днес празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни.

"През целия си професионален път доц. Ангел Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията от COVID-19 показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си", посочват от БЛС.

В Деня на българския лекар – 19 октомври, предстои да бъдат връчени традиционните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината. Заради епидемичната обстановка в страната тази година няма да има официална церемония, както повелява традицията. Отличията в петте категории на „Лекар на годината 2021“ ще бъдат връчени в централата на БЛС.

chess rookВ категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ награди ще получат:

1.Проф. д-р Димитър Младенов,д.м.н.
2.Проф. д-р Тоньо Шмилев,д.м.
3.Д-р Петър Хаджимитев
4.Д-р Стефан Станев
5.Проф. Д-р Пенка Переновска,д.м.

chess rookЗа „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ отличията отиват при:

1.Доц. д-р Деян Анакиевски
2.Проф. Д-р Маринчо Георгиев
3.Д-р Димитър Кючуков
4.Д-р Йордан Спирдонов
5. Проф. Д-р Силви Георгиев

chess rookПосмъртно отличие за „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ ще получи д-р Кирил Еленски, бивш зам.-председател на БЛС. Останалите с награди в тази категория са:

1.Д-р Димитър Димитров
2.Д-р Тодор Коларов
3.Доц. д-р Владимир Гончев,д.м.
4.Проф. д-р Ива Петкова,д.м.

chess rookТази година най-много са отличените в категорията за младите медицински надежди „Ти си нашето бъдеще“. Това са:

1.Д-р Георги Димитров
2.Д-р Милица Митева
3.Д-р Христо Милев
4.Д-р Бейти Насуф
5.Д-р Иван Митев
6.д-р Трифон Вълков,д.м.
7.Д-р Красен Иванов
8.Д-р Борислав Дангъров
9.Д-р Йозлем Кобакова София
10.Д-р Станислава Стойчева
11.Д-р Симона Златанова
12.Д-р Йордан Йорданов