/ БТА
Представители на пътностроителни фирми излязоха на протест при пътен възел "Абланица" на пътя Ловеч-Троян. Така те се присъединиха към националния протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност.

БТА

"Не сме политически  заложници", „Платете ни сега“, „Вие ли ще ни платите тока, газа, горивата?“ и др. гласяха надписите, поставени на превозните средства, сред които и тежкотоварните автомобили, на дошлите да изразят своето недоволство.

Част от протестиращите посочиха, че не са получавали заплати от 3-4 месеца.

БТА

Тодор Михайлов каза, че фирмата, в която работи, и е правила ремонт на пътя Троян-Кърнаре преди две години, има да получава 30 милиона лева от държавата.

Управители на строителните фирми изразиха притеснение, че не могат да задържат работниците си, които масово искат да напуснат. 

Божидар Горчев, технически ръководител на една от протестиращите фирми, каза, че имат да получават 60 милиона лева - както за ремонтни дейности, така и за зимно поддържане на пътища. Последният превод от страна на държавата е бил през април миналата година, понеговите думи.

Протестът е насочен както срещу правителството, така и срещу Народното събрание, които заедно трябва да решат проблема с плащанията, заяви Горчев.
БТА