Пътни строители от най-голямата фирма в бранша в Хасковска област - "АБ", излязоха на протест на шосето Хасково-Димитровград.

Около 30 души от персонала и близо 20 машини се събраха в 9:00 часа на разклона за село Крепост. Техниката предприе няколко обиколки на трасето, от кръговото кръстовище до завода на "Язаки" до пътния възел с магистрала "Марица", като за кратко блокира изходите към аутобана.

Пътните строители излязоха на протест пред Народното събрание (СНИМКИ)

Протестиращите опитаха да излязат на платната на четирилентовия път, но бяха възпрени от органите на реда. Дружеството ни има да взема около 40 милиона лева, които са изработени още миналата година и средствата ни се дължат.

"Допълнително не са ни разплатени към 5 милиона лева за зимната поддръжка", каза техническият ръководител Илия Велев. Засега само слушаме обещания, каза той и добави, че много трудно би се събрал отново колектив, ако хората останат без работа.

Преди седмица управителят на дружеството Тенчо Пасков съобщи, че предстои съкращение на над 50 на сто от персонала - около 170 работници.
БТА