Движението през Троянския проход е ограничено за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Снежната покривка е между 10-15 см. В момента на място се почиства и опесъчава.

Това съобщи за директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов. По думите му и на други места в Ловешка област вали сняг, но няма натрупана снежна покривка.

След аварията в Габровско: Възстановиха тока в селата

Осигурени са необходимата техника и материали. От вчера сняг вали и в община Троян. От общинската администрация съобщиха, че са готови за посрещане на зимния сезон.

Има сключени договори с всички фирми, които ще поддържат уличната и пътната мрежа на територията на общината. Ще работят 24 машини, като 13 ще обработват уличната мрежа по селата, пет - общинската пътна мрежа и шест ще чистят улиците в града. „Имаме осигурени материали за третиране на пътните платна.

Общинско предприятие „Комунални услуги“ ще поддържа уличната мрежа в града, като за целта има на склад техническа сол. На среща на Общинския щаб за действие при бедствия и аварии всички организации докладваха за своята готовност да посрещнем зимата“, посочи Николай Райковски, директор на дирекция "Строителство" в Община Троян.

Той добави, че ръководството на Общината от години работи за целогодишната проходимост на Троянския проход. „За съжаление има възложени проектирания за южната и северната част на прохода, но те не включват дългоочакваните от нас съоръжения, които биха предпазили републиканския път от снегонавявания. Ние ще продължим да повдигаме този въпрос“, добави Райковски.
БТА