Първият по-сериозен сняг падна тази нощ в София. В града снежната покривка бе рехава и почти веднага се стопи. В кварталите в полите на Витоша обаче натрупа по-сериозно количество сняг.
 

първи сняг в София
БГНЕС

първи сняг в София
БГНЕС


Незабавно е започнала обработка на улиците срещу заледяване в столичните райони "Панчарево", "Витоша" и "Овча купел", както и по Южната дъга на Околовръстния път, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 

първи сняг в София
БТА

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване на стръмни участъци от улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт. На природен парк "Витоша" се изпълнява опесъчаване и почистване на пътищата Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, информират от общината.

166 снегорина в готовност да чистят София
 

първи сняг в София
БТА


В готовност са 166 снегопочистващи машини, разположени на 55 местостоянки на територията на Столичната община. Екипи на Столичния инспекторат и „Аварийна помощ и превенция“ следят обстановката на терен.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) предупредиха още вчера, че шофьорите трябва да подготвят автомобилите си за зимни условия. По пътя Монтана - София в района на прохода „Петрохан“ слаб снеговалеж и мъгла затрудни движението в неделя следобед.

Времето в понеделник: Жълт код за валежи от сняг и дъжд в 11 области

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, допълниха от АПИ.
БТА