Призоват се водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми
Сняг заваля в части от страната. На някои места видимостта е ограничена и има заледявания, а пътищата се почистват. Призоват се водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

17 населени места в община Габрово са с нарушено електроподаване поради авария. Екипи работят по отстраняване на проблема, съобщиха от Общината. Без ток са селата в км. Кметовци, както и в посока Царева ливада.

Зимна обстановка в Габровско: Авария остави без ток 17 села

Улиците в града се обработват, почистват се и пътищата във високите части на региона. Снежната покривка там е 8-10 см. Общински пътнически транспорт се движи по разписание, с изключение на курсовете в посока село Трънито. 

БГНЕС

Шипченският проход се почиства от сняг, на пътя сега са три машини. Това съобщи Евгени Кръстев, дежурен оператор в Областното пътно управление в Стара Загора.

Оранжев и жълт код за валежи от сняг и дъжд в 12 области

Температурата е минус два градуса. В района на прохода "Хаинбоаз" вали мокър сняг, а температурата е положителна. Настилките се почистват от две машини.

БГНЕС

"В областта има частични заледявания на места. Участъците се опесъчават своевременно. Пътната обстановка е под контрол и всички затруднения се следят от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление", каза Кръстев.

БГНЕС

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян. Времето е облачно, вали сняг, а температурата на въздуха е между минус 3 и 4 градуса.



Пътните настилки са мокри, а по високите части има и заснежени участъци. Машините са терен, за да почистват и опесъчават пътищата в региона. Заради пресечения терен на региона е повишена опасността от падащи камъни по пътищата.



През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта. Целогодишно е ограничено движението за товарни автомобили с маса над 3,5 тона през прохода Пампорово.



Сняг заваля и на Узана. Там снежната покривка е около 25 см.



Снеговаж падна и до Търговище - хижа "Младост". На Твърдишкия проход също има натрупан сняг.





Първи сняг падна и в Трън.







На гара Аврамово е истинска зимна магия. Велинград също се покри със зимна украса.





Нови хан, Софийско също се покри със сняг. 



Сутринта в по-голямата част от Северна България има валежи от слаб сняг. В останалата част от страната валежите ще са от дъжд, в югоизточните райони - значителни по количество, сочи прогнозата за времето.


Оранжев код за значителни валежи от дъжд е обявен в 4 общини в област Бургас. Жълт код за продължаващи валежи от дъжд, както и от сняг е обявен в 11 области. 

Оранжев и жълт код за валежи от сняг и дъжд в 12 области

Предупредителният код е в сила за областите Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.



Над планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. През деня с повишението на температурите по старопланинските проходи ще има условия за образуване на поледици. 

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
Meteo Balkans/БТА/Агенция "Фокус"