/ Павел Тенчев
Жители на родопски общини Ардино, Неделино, Баните и Мадан готвят протести, ако не започне спешен ремонт на пътя Ардино-Кърджали, съобщават от Инициативен комитет, който е изпратил уведомително писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, с копие до заместник-министъра на МРРБ.

Община Кърджали спешно се зае с ремонта на въжения мост към кърджалийското село Лисиците

В писмото се припомня, че през април 2018 година Инициативният комитет е подел кампания, като е събрал и внесъл подписка с подписи на над 600 граждани на общините Ардино, Неделино, Баните и Мадан.

В последвалата среща месец по-късно с председателя на Народното събрание наБългария - г-жа Цвета Караянчева, Николай Нанков - тогава министър на МРРБ, областния управител на Област Кърджали Никола Чанев, те са се ангажирали, че в най-кратки срокове ще бъде извършен цялостен ремонт на пътя Ардино-Кърджали.

Започна ремонт на улици и тротоари в Кърджали за над 5 милиона лева

„Към днешна дата подобен проект не се реализира. В момента пътя е в окаяно състояние, останаха напразни очакванията на хилядите жители на Община Ардино и съседни общини, ползващи пътя”, се казва в писмото до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.