/ Павел Тенчев
В Кърджали бе даден старт на мащабен проект за рехабилитация и реконструкция на улици и тротоари, който е на обща стойност от над 5 милиона лева.

Инвеститори от Дания проявиха интерес към Кърджали

С кирка и багер кметът на Кърджали Хасан Азис направи символичната първа копка в района на площад „Хаджи Димитър” /Кръговото на пазара/, който заедно с още три прилежащи улици е част от проекта, а за рехабилитацията му ще бъдат вложени 1 709 086 лева.

Обществен съвет предлага в Бюджет 2019 да се предвидят средства за нова канализационна мрежа

„Проектът е един от трите проекта, включен в Инвестиционната програма на общината, а по него ще бъдат ремонтирани и рехабилитирани над 6 км. от общо 10 улици и техните тротоари. Осем от тях са в централна градска част, а две - в кв. "Възрожденци". Паралелно с ремонтните дейности, в участъците ще се поставя и енергоспестяващо улично осветление”, каза градоначалникът.

Община Кърджали подпомага строежа на нов параклис

В церемонията по първата копка участваха още председателят на Общинския съвет, ръководителят на проекта инж. Катя Митовска, представители на фирмата изпълнител, граждани на Кърджали. Проектът "Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали" е един от трите проекта по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година, включен в Инвестиционна програма на Община Кърджали.