Награда за Сезгин Бекир
Награда за Сезгин Бекир / netinfo
Автоинструктори от кърджалийска област се обучават да разпознават употребили  кандидати за шофьори по време на курсовете за правоспособност.  Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и на неговия председател Сезгин Бекир.
По думите му обучението е първо по рода си в областта, а може би и в цялата страна. Ще бъдат обучени между 50 и 60 автоинструктори. „Една от целите е инструкторите да разпознават и да не допускат в колите на школите да се качват лица, употребили някакъв вид наркотично вещество. Получените знания ще им позволят да включат в теоретичните лекции по подготовка на бъдещите шофьори информация за вредите и последиците от употребата с наркотични вещества и как тя влияе на способността да се шофира”, коментира Сезгин Бекир.
Той поясни, че обучението е еднодневно, а курсистите са разпределени в групи. То се провежда от експерти на Превантивно информационния център към Общински съвет по наркотични вещества, съвместно с Областен отдел "Автомобилна администрация". При желание от страна на участниците, обучението може да бъде продължено и допълнено с други теми.