Училище за бъдещи майки отвори врати в Кърджали
Училище за бъдещи майки отвори врати в Кърджали / netinfo

Училище за бъдещи майки „Дар" отвори врати днес в Кърджали. То бе приютено от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", а негов създател е Теодора Каракостова - член на борда на директорите на болничното заведение. 

Училището има амбицията  да се превърне в център, в който бъдещите майки да получават необходимата за тях специализирана информация относно темите за бременност, раждане и отглеждането на дете.

„Училището за бъдещи майки ще работи всяка сряда от 11 часа, а в него освен бременни жени, ще бъдат канени и жени, които искат да имат дете. Идеята е да организираме и конкурси за най-грижовен татко, мис и мистър Бебе, най-красива бременна жена, най-красива кърмилка", сподели инициаторката за създаването на Училището Теодора Каракостова. 

Присъствалите на церемонията по откриването му от АГО обещаха пълно съдействие и професионална намеса в работата с бъдещите майки.

„С откриването на училището за бъдещи майки болницата вече излиза от клишето за лекуване на болни, а става болница, която прави промоция на здравето, грижи се за здравето на здравите", каза директорът на болничното заведение д-р Тодор Черкезов.

На церемонията по откриването на Училището за бъдещи майки дар присъстваха народният представител Милко Багдасаров, изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Черекозов, директорът на Регионалбната здравна инспекция д-р Жени Стайкова. Тук бяха и представители на АГО в лицето на неговия началник д-р Георги Дзифков, шефът на отделението за недоносени деца д-р Жечка Велева, бъдещи майки, деца, които със своите рисунки украсиха кабинета на Училището за бъдещи майки.