Пострадалите от тежката катастрофа с жертви край Момчилград са в добро състояние, предава NOVA.

Шестима души бяха откарани в болницата в Кърджали.

„В Спешното отделение на болницата ни са приети шестима пациенти. След прегледи и консултации един от пациентите е приведен в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив заради комплексния характер на неговите травми. Двама души са в отделението по „Хирургия”, един в травматологията, а двама са в интензивно отделение. Всички пациенти, които са в нашето лечебно заведение са в стабилно състояние. Става въпрос за мъже на възраст между 38 и 65 години, които са в добро общо състояние и се надявам това да доведе до тяхното бързо оздравяване”. Това заяви зам.-директорът на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" – Кърджали д-р Семра Изетова.

Двама загинали и няколко ранени при катастрофа между кола и микробус край Момчилград

Припомняме, че двама младежи загинаха, а седем души пострадаха при тежка катастрофа на входа на Mомчилград в четвъртък в късния следобед. Инцидентът е станал малко след 17 часа на входа на града.
 
По първоначална информация, която предстои да бъде потвърдена от назначените експертизи, става въпрос за челен удар след неправилно изпреварване на лек автомобил, който се удря в микробус. В него са пътували работници от „Горубсо”. Има двама загинали – на 17 и 21 години. Инцидентът е станал в участък, в който изпреварването е забранено с непрекъсната линия. Жертвите са пътували в лекия автомобил. 
 
NOVA