Благодарение на огнеборците и местното население пожарите са овладяни своевременно и няма нанесени големи щети.
Благодарение на огнеборците и местното население пожарите са овладяни своевременно и няма нанесени големи щети. / netinfo
За усложнена пожарна обстановка в област Кърджали алармират от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението в областния град. Само за два дни /на 16 и 17 септември на територията на област Кърджали са възникнали 9 пожара, при които са унищожени 2 къщи, покъщнина и над 400 декара сухи треви и храсти. Пожарите са застрашили населени места и горски територии. Благодарение на своевременната намеса на служителите от РД „ПБЗН“-Кърджали, подпомогнати от местното население и доброволците, огънят не е обхванал по-големи площи, се подчертава в съобщението.

300 бали и фургон изгоряха в село Памукчии

По данни на дирекцията за осемте месеца на годината,  75 процента от общо 312 пожара възникнали на територията на областта през този период, са поради небрежност при боравене с открит огън. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Кърджали отправя апел към жителите и гостите на областта да бъдат по-внимателни с огъня, а част от съветите, които дават са да не се пали огън на открито във ветровито време, в близост до стрехите на сградите и под клоните на дърветата, в междублоковите пространства, където са паркирани автомобили.