/ netinfo
Продължават огледите на екипа на кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по училищата, които се обновяват със средства по ОП „Региони в растеж” в размер на близо 14 милиона лева. Днес градоначалникът и неговите заместници инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова бяха в СУ „Отец Паисий”, където проведоха разговори с директора на училището Златко Атанасов и строителите.

Зам.-министър Николова откри обновената ПГ по селско и горско стопанство в Кърджали

След тях стана ясно:
На 10 декември учениците от СУ „Отец Паисий” в Кърджали ще се приберат в родното школо, след като близо 60 дни от началото на тази учебна година, бяха разпределени по други учебни заведения, заради големия ремонт за близо 2 милиона лева. Това обявиха кметът инж. Хасан Азис и директорът на училището Златко Атанасов.

„Към настоящия момент 90 процента от СМР в училището са приключили, всички класни стаи са във вид, че да могат да приемат още утре децата. Но с директора и със строителя сме на мнението, че можем да си позволим до края на седмицата да приключат още асфалтирането във двора на училището, да завършат работите по физкултурния салон и още 3 класни стаи. Затова за нас най-добрият вариант е в понеделник, 10 декември, децата на СУ „Отец Паисий” от всички училища да се приберат в родното школо”, каза кметът.

400 милиона повече за образование през 2019 г.

По думите му, в училището е приключила и 72-часовата проба на отоплението, училището е затоплено, а децата, които в момента учат в сградата на Бизнес инкубатора, ще останат там до последващо решение на Общинския съвет.